dinsdag 22 maart 2011

Wat een drukte! Geen tijd om rustig aan het naaimachien te gaan zitten en iets nieuws te maken.. Bovendien lag het bedolven onder een stapeltje herstelwerkjes waar ik me maar moeite aan kon zetten, en dat 'moest' ik eerst wegwerken voor ik van mezelf iets nieuws mocht starten!
Twee broekjes zaten ertussen, van de dochtertjes van mijn zus.. kapotte knieën. Om toch wat creatief te zijn maakte ik daar dan maar een experimenteersessie van!

De eerste, van mijn metekindje, was een gevoerde broek, met enkel een scheur in de 'buitenbroek'. Hier stak ik een stukje bloemetjesstof tussen de buitenbroek en de voering, knipte een bloemvorm uit de buitenbroek (ze houdt nogal van bloemetjes momenteel), en naaide met de hand langs de rand, doorheen alle drie de lagen stof, met een lekker opvallend kleurtje garen :-)


De tweede broek was nog een maat kleiner, en ook hier geraakt ik dus niet met het machien aan.. Ook met de hand dan maar! Een ander modelletje van bloem, ander kleurtje van hetzelfde stofje, en met n slordige, ruwe steek rondom vastgezet. Het broekje is wat elastisch, ik hoop dat de steken de stof niet doen losrafelen als ze op haar knieën zit! Afwachten.. Omdat ik de bloem alleen nogal raar vond overkomen heb ik er nog even een stengel met blaadjes en wat gras bijgezet. Geeft toch ietwat 'aarding', ipv zo'n raar geval wat daar zowat hangt te zweven ;-)


Beide zussen waren content, hopelijk blijven ze dat als ze ze daadwerkelijk aanhebben! Goedkoper als een stel echte knielappen in elk geval.. mooier ook?
:-)

Buiten het verstelwerk zorgde de eerste zonnestralen vooral ook voor opruimkriebels.. Ook de stoffenvoorraad werd uitgeplozen en gesorteerd. En, ik heb een tweedehands OVERLOCK gekocht online! Het is een yamata geloof ik, met vier klossen en met messen dus ook he.. Ik heb er al eens naar gekeken, geprobeerd, en vlug terug weggestoken! Deed niet wat hij volgens mij moest doen, en op dat moment geen tijd om het uit te pluizen.. Hopelijk zeer binnenkort wel!! Want ik keek er al lang naar uit eentje te hebben, en er bijvoorbeeld een hele lijn rokjes mee te fabriceren! En hopelijk lukt het me áls ik dan tijd heb ook om er wijs uit te geraken!!! :-s

3 opmerkingen:

 1. hoi! kan je iets laten weten ivm het tricot stofje op lapjes ruilen-blog? er is nog iemand die die eventueel wil overnemen, vandaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Griet, ik ga ook even hier reageren i.v.m. 'lapjes ruilen'. Laat je mij ook even iets weten, want er is nog een geïnteresseerde. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi An,

  Heb ik nog ergens gereageerd dan?? Dat moet ik dan vergeten zijn! waar gaat het juist over?

  BeantwoordenVerwijderen